Facebook
Tubefluer.

Fluevalget er viktig; mange fiskere synes det kan være vanskelig å velge riktig flue. Spørsmålene man stiller seg er: Hva tar laksen akkurat nå? Man ser seg rundt etter tegn i naturen som kan fortelle hvilken farge og størrelse flua må ha denne dagen, så kommer kanskje godfølelsen fram i kroppen som hjelper deg til å ta et valg. Akkurat dette øyeblikket er viktig, den følelsen man har i kroppen når man vader ut i elva, og tar de første kastene med stor tro på at nå kommer laksen til å ta flua. Men det er ikke ofte det skjer, og da kommer tvilen, hva gjorde jeg feil denne gangen? Fiskeøkta ble startet med maksimal spenning, men ble avsluttet med en stor skuffelse. Det er en mental nedtur for en fluefisker å oppleve dette for ofte.

 

Jeg har fisket laks med fluestang i 30 år, og har brukt så mye tid langs de trønderske lakseelvene, at det rett og slett er vanskelig å forklare hvor mye. I de årene jeg fisket aller mest, hadde jeg flere sesonger opp mot 80 – 85 fiskedøgn. Dette har gitt meg veldig stor erfaring, som har åpnet mitt sinn på en slik måte at jeg bruker helt andre vurderinger for å velge riktig flue enn det jeg gjorde i mine yngre dager.

Jeg kommer til å skrive mye om mine teorier for fluevalg på menyen ”Fluer” og jeg vil prøve å gi dere et innblikk i mine fluebokser. Så her vil ikke bare selve bindebeskrivelsene være viktig, men også hvordan jeg planlegger innholdet i flueboksene mine og ikke minst hvordan jeg fisker med disse fluene.

Les mer om fluevalg under menyen ”Krokfluer”. Se min artikkel "Fiske med fluestang på vårflom" om fiske på vårelv under menyen ”Fiske”, der skriver jeg mer om tubefluer for slike forhold.


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp