Facebook

Intervju av Stein Tore Larsen.

Stein Tore Larsen er fra Lillehammer, og i denne byen er han ikke alene om å ha fluefiskeinteressen. For her det svært mange som fisker med fluestang både etter storørreten i Gudbransdalslågen og veldig mange fisker laks i Trøndelagselvene også. Derfor synes jeg det var veldig fint og få med Stein Tore i denne artikkelserien slik at vi kan få se favorittfluene til en meget erfaren fluefisker fra denne byen. Jeg har kjent Stein Tore i noen år, og dette er en veldig ivrig fluefisker skal jeg si deg, og akkurat som meg så liker han best å fiske med enhåndsstanga, dette har ført til noen fine samtaler om fiskeglede med storlaksfangst i blikket.

Stein Tore er 43 år, og har fisket i hele sitt liv, han begynte med enhånds fluefiske i 1994 etter ørreten i hjemtraktene. Året etter fikk han sin første tohåndstang, og da kom han skikkelig i gang med laksefisket. Han trener med fluestanga for å utvikle kasteteknikken, binder sine egne fluer. Stein Tore jobber hos Swix, og går en del på ski, samt at det blir en del jogging for å holde seg i form. Stein Tore er også såpass ivrig at han klarer ikke vente til sesongstart 1. juni her hjemme og reiser derfor til River Dee og åpner sesongen sin der i februar, det kaller jeg å være en ivrig laksefisker ja.

1) Hvor mange år har du fisket laks med fluestang?

Fisket siden jeg var liten gutt, var med min far ofte på fisketur, min første fluestang fikk jeg i 1994, det var ei enhånds stang og i den første tiden var det ørret jeg fisket for det meste, prøvde størørreten her i hjemtraktene også. Året etter fikk jeg min første tohåndsstang og det var da jeg begynte å fiske etter laks.

2) Hvilke elver har du dine erfaringer fra, og hvilken er din favorittelv?

Har to favoritter, det er Orkla å Gaula, men har fisket i mange forskjellige elver som; River Dee, Jølster, Nausta, Namsen, men det er Gaula å Orkla som er mine favoritter.

3) Hvor stor er din største fluefangede laks, og på hvilken flue fikk du denne?

Den største laksen min er ingen gigantlaks, men en fin fisk på snaut 12 kilo tatt på enhåndsstang. Jeg fisket da med en muddler bundet på en enkelkrok 8, jeg fisket denne med stor fart, så det var litt av ett kick da jeg så laksen kom opp og tok flua - så dette ble en heftig og minnerik fight.

4) Hva er dine 2 absolutte favorittfluer, og hvorfor?

Den første er ei flue uten navn, men jeg bruker den mye fra tidlig i juni, og egentlig gjennom hele sesongen. Bruker den, mye også så fort det kommer en sommerflom, denne binder jeg i mange størrelser.

 

Bindeoppskrifter:

FLUE 1:
Hackle: Orange Høne
Under Ving: Orange Rev over dette blander jeg litt orange og kopper flash over dette en liten bunt Fiery Brown rev
Over Vinge: Svart Rev
Cheeks: Jungle Cook
Hode: Fluor orange bindetråd, med klarlakk.

 

Den andre er en liten hemmelighet, ikke at flua er så hemmelig, men mer måten jeg har bundet den på. Denne flua er en Ally variant, og den er bundet som en Hidden Cone flue. Denne har jeg hatt kjempe suksess med i juli og august, kanskje mest i august.

ALLY VARIANT:
Hale: Orange isbjørn å noen strå orange krinkle flash
Så kommer en liten orange cone, vinge, cheeks og hackle bindes foran conen.
Vinge: Hvit Rev
Cheeks: Jungle Cook
Hackle: Bundet som krage


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp