Facebook

Flueboksen for liten sommerelv.

Min serie med ”laksenymfer” binder jeg på ”heavy nymph” kroker. Jeg bruker disse i størrelsene 8 – 14. Jeg har fisket med disse i størrelse 6 også, bundet på laksekroker i enkelkrok versjon. Jeg føler selv at jeg er mer over på ”attraktor fiske” teorier med så store nymfer. Dette kan noen ganger være meget effektivt, så jeg har alltid noen av disse med i flueboksen. Nymfe serien er bundet med en kombinasjon av sparsomme glitterfarger i kroppen, men mest jordnære kamuflasjefarger i fremdelen av fluene.

Riffling Hitch tuben binder jeg ikke med så mange farger. Jeg har aldri funnet at den blir bedre av å variere fargene, her er det nok plogen som er avgjørende for fangsten.
De originale fluene jeg fisker med har jeg ikke bindeoppskrifter til. Streaking Caddis, Madam x, Goddard Caddis og Rakkelhanen, Jeg kjøper selv disse fluene, du finner disse fluene i mange butikker som selger fluefiskeutstyr.

 

Highlander nymfa.

Hale: Grønt grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Holo gull, flatbraid micro.
Vingesekk: Mosegrønt mykt hår.
Hackle: Grønt grizzly høne hackle.
Thorax: Kelly green, fire star dubbing.

 

Red Butt nymfa.

Bakkropp: Rød Flatbraid mini.
Vingesekk: Svart mykt hår.
Hackle: Svart høne hackle.
Thorax: Svart wing`n flash.

 

Kobber nymfa.

Hale: Brunt Grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Kobber tinsel, flatbraid mini.
Vingesekk: Brunt mykt hår.
Hackle: Brunt høne hackle.
Thorax: Kobberfarget, wing`n flash.

 

Gaula nymfa.

Hale: Brunt grizzly høne hackle.
Bakkropp: Gul flossilke.
Vingesekk: Brunt mykt hår.
Hackle: Brunt høne hackle.
Thorax: Kobberfarget, wing`n flash.

 

Teal and silver, nymfa.

Hale: Grått Grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Holo sølv, flatbraid micro.
Vingesekk: Grått mykt hår.
Hackle: Svart høne hackle.
Thorax: Svart, wing`n flash.

 

Riffling Hitch.

Jeg fisker kun med enhåndsfluestang når jeg bruker Rifflingen, dette gjør at lengden jeg bruker på tubekroppen er 1,5 cm lang, Dette er et viktig poeng fordi at Riffling tuben henger noe på siden når du fisker med den, det vil si at den har en viss motstand i vannet når du kaster. Fisker du med tohåndsfluestang kan du bruke en lengre tubekropp.

Kropp: Large tuberør, 1,5 cm langt.
Framkropp: Gull farget flatbraid, legges på helt fremst, husk at hullet i siden som oftest skal sitte rett bak flatbraid kroppen.
Vinger: Svarte myke hår, sparsomt volum, lengden lik som tubekroppen. Vingene bindes inn øverst og nederst på tuberøret, dette for at hullet skal være midt på røret.
Hodet: Surres og lakkes på vanlig måte, men husk at tuben bør tettes i fronten, jeg gjør dette med å skyve inn et tuberør i small størrelse før jeg binder flua, deretter smelter jeg dette fast.

Du kan beregne ”plogens” størrelse med hvor du setter hullet i siden av tuben, ved fiske i rask strøm, setter du hullet fremme ved flatbraid kroppen. Ved fiske på roligere strømsteder, setter du hullet nærmere midten av tubekroppen.


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp