Facebook

Fiskedagbok.

På denne menyen skal jeg skrive om mine fisketurer. Jeg kan ikke love deg daglige rapporter, men jeg skal skrive så ofte som mulig.

Jeg kommer til å skrive om forholdene i Gaula etter hvert som de endrer seg, og innholdet i disse rapportene vil være: Opplevelser, laksens oppgangsmønster, endringer i forholdene, rapporter fra mine fiskeskoler, og anbefalinger for fiske og utstyr.


18. juli.

Hei.

Beklager at det kommer så lite med rapporter i fiskedagboka, men saken er at tiden ikke strekker til i hverdagen og jeg har heller ikke fisket så mye egentlig.

Jeg har bestemt meg for at jeg stenger fiskedagboka for denne sesongen, så får jeg ta en vurdering på hva jeg skal gjøre med denne til neste år. Jeg beklager dette, men håper på forståelse for dette.

Skitt fiske.

Jan Erik.

 

Posted on 18 Jul 2012
8. juli.

Hei.

Har fisket i Haltdalen denne helga, elva er jo sunket til under 30 kubikk i de siste dagene så det er flere områder som er fiskbare nå.

Stått på ganske hardt egentlig, fisket jevne økter i flere forskjellige høler, men så ingen fisk, og hadde kun et drag i flua i går. Det tas noen lakser her og der, det er jo en del folk som fisker også, så noe fisk blir jo tatt av den grunn. Men alt i alt så virker det veldig rolig: på tur opp hit på fredag så kunne jeg se fiskere oppover hele elvedalen, så tydelig at ryktene om at laksen hadde gått opp fossen hadde spredd seg. Tror den kommende perioden vil bli bra i hele elva, jeg skal fiske igjen litt senere  i uka, men enda er det mest jobb da jeg ikke tar ferie enda.

Jan Erik.

Posted on 08 Jul 2012
3. juli.

Huttetu.

Tiden går bare så altfor raskt unna, juli måned allerede, og jeg har ikke startet fisket enda, hmm - må tenke litt på det.

Vært mye jobb for Guideline samt at Mosand kurset gikk av stabelen i uke 25 også. Dette ble et bra kurs med tanke på kastetrening, fisket var jo som forventet dårlig i forhold til vannstanden. Vi så faktisk ikke en eneste laks hele uka, men da blir det mer fokus på kastetreningen og det er jo ikke dumt. Deltagerne var godt fornøyd med oppholdet, tilbakemeldingene var svært gode i ettertid. Granbos takker alle Mosandkurs delt for en fin uke med inspirerende kasteopplevelser.

Jeg var en tur i Strandaelva og fisket, dette er ei elv som fasinerer meg med sin spennende karakter, jeg opplevde også et bra fiske der med 3 seriøse laksetak og en landet mellomlaks, hit skal jeg tilbake garantert.

Vi har også fisket i ei "hemmelig" smålakselv et par ganger, denne ligger i Trondheimsområdet og er ei elv som fasinerer oss veldig. Ikke mange bomturer så langt i denne elveperlen, laksefangst på 2 av 3 turer er ikke dårlig.

Gaula har jo levert veldig bra så langt, totalt pr 3. juli så er det tatt 2600 stk laks, som tilsammen tilsvarer over 21 tonn med ei snittvekt på 8,1 kg. Dett er jo meget bra og lover godt for resten av sesongen da det ble tatt like over 30 tonn i hele fjor. Vannstanden har jo stort vært såpass stor at laksen ikke har gått opp fossen så jevnlig som under normale forhold i juni. 3. juni steg elva opp til det nivået som laksen ikke greier og passere fossen på. Etter det har det kun vært 2 små anledninger for den til og gå opp, men fredag før helga gikk det opp en del fisk. Og ryktene sier at det gikk opplaks på over 220 kubikk også. Laksen blir jo stresset når den blir "låst" i fossen over så lang tid, så den kan nok passere på nivåer vi ikke tror at den kan gå opp på.

I skrivende stund er Gaulfossen 165 kub, så nå går laksen fossen garantert. Egga fossen er på 36 kub så da begynner flere vald og områder lengre oppi dalen og bli fiskbare også. Skal selv oppover mot helga og ta mine første kast oppi der. Var og fisket på Melhus i går, vi fisket på Søberg valdet og var heldig å få en laks på 8,5 kg, denne tok på Tripple Dencity s1-s3-s5 og ei ny Steffen tube, laksen var blank og fin samt veldig sterk, så dette ble en minnerik kveld på Granbos.

Status for Granbos så langt er 7 laks, og det er vi godt fornøyd med, er jo lang sesong enda så mye og glede seg til håper vi.

Jeg kommer til og fiske mer i tiden som kommer, så det blir lagt ut jevnere rapporter fremover.

Jan Erik.

skitt fiske 

Posted on 03 Jul 2012
16. juni.

Hei igjen.

Tid for og skrive litt i dagboka igjen, jeg har ikke vært og fisket i Gaula siden 7.juni, så er ikke helt oppdatert på detaljene der. Har vært på jobbreise på Nord Trlag denne uka, og latt meg sjarmere av flotte lakseplasser i der. Starta uka med et kurs/fiske i Namsen på Værem laksevald, der fikk vi full service av Grunneierne Jenny og Svein Åge Domås, skal si jeg ble litt imponert av det valdet - dette fordi jeg trodde at fisket i Namsen kun foregikk fra båt, men på dette valdet hadde de fine plasser som egnet seg for landfiske. Så fikk lyst til og komme tilbake hit senere i sommer gitt. Så gikk ferden til Bjøra, hadde et lite internopplæringskurs der også, denne gangen med G-Sport Overhalla.

Så forts turen til Øyensåa, der var det et laksefiskekurs sammen med MX Sport-Globus, på Steinkjer som sto på programmet, denne butikken har med sine egne kunder på kurs der og dette er virkelig et bra opplegg. Jeg opplevde et greit fiske der også, tok mine 2 første juni lakser samt at jeg kjørte på at par og hadde flere laksekontakter under oppholdet, flott tur dette også.

Ser at Gaula har vært ganske jevnt stor, dette vil mellom 200 og 250 kub siden 3. juni. Den har vært et par ganger under 200 også, og da ca 180-190 kub, jeg vet ikke tempen på elva, men det er vel litt i tvil om laksen har kommet seg opp fossen i denne peridoen. Var i Gauldalen i dag (fisket ikke), og så at det var bra vannstand oppover, ca 50-60 i Eggafossen, har hørt om en laks som er tatt på Kotsøy og en på Singsås, men kan ikke bekrefte dette med 100 % sikkerhet.

I morgen starter Mosand kurset, gleder meg stort til og møte kursdeltagerene og dra i gang kurset, utrolig fint og artig og ha kurs på det valdet. Håper elva synker ned en del den kommende uke da dette vil gi flere lakser og prøve lykken på.

Jan Erik.

 

Posted on 16 Jun 2012
10. juni.

Hei igjen.

Jaggu går dagene raskt unna, snart i midten av juni allerede, Granbos har ikke lykktes med juni fangsten enda. Vi fisket litt på onsdag kveld på Nedre Løberg men skjedde ingen ting denne kvelden, var også i Orkla i går og fisket på Svinsøyen laksevald. Dette er et flott vald som er 3 km langt og med 9 forskjellige høler, det er fisket ganske godt der så langt også. Det ble tatt 1 stk laks der i går, vi så noen få lakser som hoppet også, men som sagt ikke noe fangst på oss så langt.

Gaula har i den siste uken vært fra ca 250 til 380 kubikk, tempen vet jeg ikke men tror ikke at den er noe særlig varm enda. Dette fordi at da regnet stoppet så ble det varmere og snøsmeltingen kom i gang igjen. Det er faktisk mye snø igjen i forhold til at vi er så langt utpå sommeren, kjørte over Rindalen på onsdag denne uka, og jeg så snøen på steder jeg ikke har sett på denne tiden. Men dette vil sørge for at det blir godt med vann en god stund enda fremover i elvene. Det blir ikke så mye fiske på meg nå før i slutten av juni igjen, er vel aberet med og være fiskeutstyrsselger og kursinnstruktør det, da rekker man ikke og fiske så mye selv. Men i juli og agust skal det bli mer på fiske på meg. så det kommer mange rapporter i den tiden spes.

Det er så langt tatt ca 500 laks i Gaula, med en snittvekt på 8,8 kg og samlet like over 4,4 tonn. Så fisket har vært veldig bra egentlig tross det kalde været.

Neste søndag starter Mosand kurset, dette gleder jeg meg til, det skal bli topp og være der en uke igjen sammen med glade kursdeltagere.

Jan Erik.

Posted on 10 Jun 2012

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2018
Til topp