Facebook

Intervju av Bjarne Jørgensen.

Bjarne er en meget ivrig fluefisker som også binder sine egne laksefluer. Han er en veldig dyktig fluebinder og fluekaster, dette gjør han til en foregangsfigur i det trivelige fluefisker miljøet som finnes i Sunndalsøra. Jeg har kjent Bjarne i noen år nå, har truffet han via flere forskjellig arrangement som Guideline har hatt i Sunndalsøra. Bjarne er en av de gutta som alltid møter opp på alle aktiviteter, han er en veldig trivelig og kunnskapsrik fluefisker som elsker og drive på med fluefiske etter laks og sjøørret, og han har sin egen drømmeelv bare kort vei fra hjemmet sitt, nemlig selveste Driva.

 

 

Litt om meg selv:
Jeg er 45 år og gift. Jobber som platearbeider på Storvik AS her på Sunndalsøra. Mine 2 lidenskaper har vært fiske og fotball. Spilte fotball frem til jeg var 30 år før jeg gikk over i trener-rollen. Har trappet ned med fotballen og nå er det fluefiske og fluebinding som gjelder. Ingen ting er som å stå i elva å fiske med en selvbundet flue og nyte den fine naturen her i Sunndal. Det er rekreasjon for kropp og sjel. Er også engasjert i Sunndal Jeger og Fiskerforening der jeg er formann i Fiskeutvalget.

1) Hvor mange år har du fisket laks med fluestang?

Har drevet med fluefiske og fluebinding i ca.20 år. Fikk en sjøørret på 3,5 kg på enhånds første turen jeg var i elva og da var jeg hekta.

2) Hvilke elver har du dine erfaringer fra, og hvilken er din favorittelv?

Det er vel ingen overraskelse å si at Driva er min favoritt elv, men har også fått opp øynene for Gaula. Vi er en kameratgjeng som fisker i Gaula i en uke hvert år. Veldig spennende elv. Ellers så har jeg fisket i Orkla, Namsen og Surna. Har også fisket i en del småelver rundt om i distriktet.

3) Hvor stor er din største fluefangede laks, og på hvilken flue fikk du denne?

Har ikke fått så stor laks ennå. Den største er 9 kg(bildet). Den fikk jeg på en liten grønn Magic Head-tube. Sliter med å komme over 10 kilos-grensa. Håper det skjer denne sesongen.

4) Hva er dine 2 absolutte favorittfluer, og hvorfor?

Mine 2 favorittfluer er Mikkeli-varianter og Sunray-varianter. Mikkeli fungerer veldig bra i Driva både på laks og sjøørret. Det er en veldig god allround flue. Sunray fungerer også bra i Driva. Sunray med sølv/pearl kropp på nygått fisk i de nedre delene av elva bruker å funke.

 

Bindeoppskrifter:

Mikkeli variant:
Tag: Sølv mini flatbraid
Butt: Svart mohairgarn
Hale: Rød fluor fibre
Bakre kropp: Sølv holograph flatbraid
Fremre kropp: Lite brite ocean blue dubbing
Vinge1: Svart rev+pearl og blue krinkle mirror flash
Vinge2: Svart rev/tempelhund
Overvinge: Påfugl
Sider: Jungle Cock
Fronthackle: Svart rooster

 

 

Sunray variant nr. 1:
Kropp: Tuben
Vinge1: Hvit bucktail+pearl krinkle mirror flash
Vinge2: Svart geit
Overvinge: Påfugl

Sunray variant nr. 2:
Kropp: Pearl mylar slange
Vinge1: Hvit rev+pearl krinkle mirror flash
Vinge2: Svart geit
Overvinge: Påfugl
Sider: Jungle Cock


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp